Inainte de Sfintele Sarbatori de Craciun, unele autoritati locale, primarii, au decis sa ofere, cu titlul gratuit, tichete sociale pentru pensionari.

Astfel, incepand cu data 14 noiembrie 2022, pensionarii din municipiul Botosani care au venituri la nivelul indemnizatiei sociale pot depune cereri pentru a primi tichete sociale.

Cererile, impreuna ci copia actului de identitate si cuponul de pensie din luna anterioara, trebuie depuse la sediul Directiei de Asistenta Sociala Botosani (DAS), din strada Savenilor nr. 12. Tichetele sociale vor putea fi ridicate de la sediul DAS incepand cu 21 noiembrie 2022, intre orele 8:30 – 16:30.

In situatia in care beneficiarul nu se poate prezenta personal pentru a primi tichetele, acestea vor putea fi ridicate de reprezentantul sau legal, care trebuie sa prezinte atat actul sau de identitate, cat si al beneficiarului, in original.

„Acordarea acestor tichete reprezinta inca o dovada a faptului ca suntem preocupati de rezolvarea problemelor seniorilor botosaneni. Ii asteptam pe pensionarii cu venituri mici sa faca demersurile necesare pentru a beneficia de acest ajutor”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Conditii pentru a beneficia de tichete sociale

Tichetele se acorda pensionarilor care au peste 65 de ani, si un venit net lunar provenit dintr-o singura pensie sau din pensii cumulate, insumate cu 1/12 din valoarea neta a dobanzii anuale aferente depozitelor bancare detinute de titular, mai mic sau cel mult egal cu nivelul indemnizatiei sociale stabilita anual prin legea bugetului de stat, multiplicata cu coeficientul de 1,02, respectiv 1.020 de lei.

Pensionarii care solicita aceste tichete nu trebuie sa aiba venituri din beneficii de asistenta sociala pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, ori indemnizatii cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

In schimbul tichetelor sociale, pensionarii obtin bunuri si servicii in valoare echivalenta constand in alimente, imbracaminte, produse de igiena, medicamente si servicii medicale sau de curatenie. Aceste produse sau servicii trebuie achizitionate doar de la unitatile din lista care va fi distribuita pensionarilor odata cu inmanarea tichetelor.

Distribuie pe: