Daca ti-ai pierdut mama, stii cat de dureros este. Desi devine putin mai usor in timp, sentimentul de lipsa nu dispare.

Mamele sunt cei mai puternici oameni din lume. Ele au grija de noi asa cum nu o va face nimeni si vin intotdeauna in ajutorul nostru, indiferent ce se intampla. Chiar daca facem prostii, ele raman aproape si ne ajuta sa depasim toate dificultatile.

Dragostea unei mame pentru fiul sau fiica ei nu poate fi comparata cu nimic – persista chiar si atunci cand unul dintre ei a pierit.

Mama este prima persoana cu care comunici in aceasta lume, pentru ca petreci mult timp mai intai in ea, apoi cu ea. Ea este protectia ta, sustinatorul tau si cel mai devotat suflet.

Maternitatea este o meserie pe tot parcursul vietii.

De cate ori a plans o mama in tacere, ingrijorandu-se de copiii ei? Din cauza sanatatii tale, a lectiilor tale, a problemelor tale familiale? De cate ori v-ati rugat sa va usurati povara?

Chiar daca crestem si ne confruntam cu probleme, mama continua sa-si faca griji pentru noi. Mama ne iubeste din toata inima, fara a cere nimic in schimb.

Pierderea unei mame este foarte dificila.

Pierderea unei persoane dragi, cea mai apropiata persoana – mama – este cea mai grea durere. Dupa o astfel de pierdere, poate dura ani de zile pana cand ranile mentale se vindeca.

Nu trebuie sa astepti ca totul sa fie la fel. Experienta pierderii ireparabile ne schimba, ne face mai maturi.

Alti oameni cu care incercati sa vorbiti despre mama se retrag din conversatie pentru ca nu stiu sa se comporte, nu stiu ce sa va spuna ca o consolare. Desi intr-o astfel de situatie nu pot exista cuvinte de consolare.

Trebuie doar sa fii ascultat, sustinut, sa fii acolo in acest moment. Si oamenii se tem ca, intotdeauna cuvintele lor incomode, va vor agrava sentimentele.

Ultimul lucru pe care mama voia sa-l faca a fost sa-ti aduca durere plecand? Gandeste-te ce ti-ar spune daca ar putea vedea suferinta ta?

Iti visezi mama – tocmai pentru ca suferi, dragostea ei continua sa se manifeste doar in acest mod disponibil. Amintiti-va cat v-a iubit mama si a vrut sa faca pentru voi. Luati in considerare faptul ca ea v-a dat stafeta si incepeti sa o faceti „pentru doi”.

Oamenii iubiti pleaca, dar dragostea lor ramane cu noi. Si adesea dupa plecare, legatura spirituala si emotionala cu ei devine si mai puternica. Incepem sa ne gandim nu „ce pacat ca au plecat”, ci „ce fericire ca au fost”!

Dar principalul lucru este sa-ti apreciezi mama cat este inca in viata. Nu astepta pana o pierzi.

Suna-o, spune-i despre dragostea ta, ajuta-o! Nu vei avea niciodata o persoana care sa te iubeasca mai mult decat mama ta.

Distribuie pe: