Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul tarii a dispus, joi dupa-amiaza, inchiderea tuturor conturilor firmelor sale la bancile austriece, ca semn de protest fata de pozitia Austriei in ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Aradeanul Dimitrie Musca, care este si unul dintre cei mai importanti fermieri din tara, a declarat pentru Agerpres ca imediat ce Austria a votat impotriva aderarii Romaniei, a dispus angajatilor firmelor sale sa inchida conturile la bancile austriece, iar pe viitor nu va mai cumpara motorina de provenienta austriaca pentru campaniile agricole, in conditiile in care foloseste anual pana la 1.500 de tone de motorina.

„Am dispus inchiderea conturilor la bancile austriece pentru firmele mele din Curtici si Olari, iar procedurile sunt deja in curs. Eu cred ca romanii trebuie sa fie acum uniti si sa faca la fel. Nu vreau sa mai lucrez in veci cu bancile austriece. In plus, nu mai cumpar motorina de la companiile austriece. Eu folosesc anual, pentru a lucra cele 7.600 de hectare de terenuri agricole, intre 1.000 si 1.500 de tone de motorina”, a spus Dimitrie Musca.

El i-a indemnat pe romani „sa nu-si mai cheltuie banii pe produse austriece sau pe excursii in aceasta tara”.

„Nu e drept ca o Europa intreaga sa te sustina si doar Austria sa se opuna fara motiv. Toti romanii ar trebui sa fie uniti acum, pentru ca noi suntem cei care suferim cand mergem in strainatate si stam in vami ore intregi. E pacat de timpul nostru, trebuie sa fim uniti si sa aratam asta si Austriei”, a transmis omul de afaceri.

Dimitrie Musca este unul dintre cei mai mari fermieri si conduce Combinatul Agroindustrial Curtici, care gestioneaza ferme care au in total 50.000 de porci, 3.000 de vaci, 7.600 de hectare de terenuri agricole si 36 de magazine de desfacere, in special pentru carne, produse din carne si lactate.

Distribuie pe: