Creezi si mai mult rau. Cineva ti-a facut rau. OK. Daca te razbuni, faci la rândul tau un rău, atât tie, cât si celui care te-a ranit pe tine. Asta ar putea avea drept urmare dorinta celuilalt de a se razbuna si de a-ti face un nou rau.
Razbunarea: Distruge caracterul
A-ti lua revansa pentru fiecare greseala facuta de altii nu e tocmai un scop nobil in viata. E mult mai util sa incerci sa-ti vezi de viata ta si sa fii fericita, decat sa-ti alimentezi singura ura si dorinta de razbunare! Razbunarea nu e decat o cale spre distrugere si autodistrugere, pe care e mult mai indicat s-o eviti.
Consumi prea multa energie
Dorinta de razbunare, pe langa sentimentele negative puternice de care e nevoie pentru a o sustine, mai cere si o cantitate considerabila de energie. Fie ca e vorba de o razbunare spontana sau de una elaborata, iti cere efort si iti ia mintea de la alte lucruri.
Viata se razbuna pentru tine
Daca alegi sa te razbuni, probabil ca viata iti va intoarce tie acest rau. Si nici macar nu are vreo legatura cu religia.
E vorba de legea echilibrului, care, fie ca ne dam seama sau nu, exista in intregul univers.
Solutia?…
Exista doua reactii sanatoase in cazul in care cineva iti face rau, ca alternative pentru razbunare.
Fie incerci sa influentezi intr-un mod pozitiv persoana in cauza, prin discutii sau reactii mature si intelegatoare, fie te retragi si ignori neplacerea, asigurandu-te doar ca data viitoare vei fi tu insati mai atenta sa nu ti se mai intample, invatand cu maturitate lectia imprejurarii respective.