Emotiile negative sunt prezente aproape zilnic în viaţa noastră. Şi nu pentru că ni le-am dori, ci pentru că pur şi simplu sunt specifice condiţiei umane.

Emoțiile sunt resimțite diferit de fiecare, în funcție de trecutul, povestea de viaţă, capacitatea intelectuală ale fiecăruia dintre noi.

Însă atunci când ne lăsăm copleşiţi de emoţiile negative, când acestea persistă timp îndelungat, sănătatea noastră este periclitată.

Emoţiile negative şi impactul lor asupra sănătăţii.

Spre exemplu, serotonina și dopamina sunt 2 hormoni pe care creierul îi secretă atunci când suntem fericiți.

Dar ei sunt produși și atunci când suntem copleșiți de emoții negative, însă, în acest caz, în loc să facă bine organismului, cei doi hormoni generează durere și un disconfort accentuat.

Tristeţea, frica, mânia, dezgustul, dar și bucuria sau surpriza sunt tot atâtea emoții care au un impact direct asupra noastră.

Iată care sunt cele mai importante emoții negative care dăunează organismului și ce organe afectează fiecare dintre ele:

– Mânia slăbește ficatul în mod semnificativ
– Traumele interioare, dezamăgirile afectează rinichii și inima

– Frica, slăbește rinichii
– Anxietatea are un impact major asupra stomacului, dar și asupra splinei.

– Tristețea, durerea sufletească afectează plămânii. Tot tristețea se face vinovată și de instalarea depresiei.

– Stresul slăbește creierul și inima. Știm, în zilele noastre, evitarea stresului este o misiune imposibilă. Totuși, chiar nu este cazul să ne stresăm pentru fiecare lucru nesemnificativ.

Acum că ai aflat care sunt cele 6 emoții negative care te îmbolnăvesc, identifică-le la timp și nu le lăsa să-ți strice sănătatea si starea de bine!

Distribuie pe: