Cu toții am avut de-a face cu persoane toxice la un moment dat în viață. Acest tip de oameni te face să te întrebi constant dacă exagerezi, dacă ești suficient de bun, dacă ai făcut ceva greșit.

La ce modalități de manipulare apelează oamenii toxici?

1. Își schimbă comportamentul de la o zi la alta. Într-o zi ești cea mai bună persoană, iar în ziua următoare te ignoră complet.

2. Apar în viața ta din senin. Fără niciun avertisment. Câteodată, este nevoie doar de un apel telefonic și începe totul.

3. Nu își cer scuze niciodată. Acțiunile și logica nu înseamnă nimic pentru acești oameni. Ei nu greșesc niciodată, așa că nu simt nevoia să ceară scuze. Aceștia vor schimba faptele în favoarea lor.

4. Folosesc un limbaj inocent, dar dureros. Comentariile lor sunt menite a-ți distruge încrederea în sine. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în această situație este să-ți cunoști valoarea și să nu le permiți să te facă să crezi altceva.

5. Te simți ca și cum le-ai datora mereu ceva. O să îți facă o favoare sau o să-ți dea un cadou pentru a avea posibilitatea să-ți ceară ceva în schimb. Oamenii toxici te fac mereu să te simți îndatorat.

6. Își proiectează sentimentele pe tine. Pot veni agresiv la tine să te întrebe care e problema ta, după care pot pleca. Dar adu-ți aminte că nu este niciodată vorba despre tine, ci despre ei. Oamenii toxici au tendința de a-și proiecta sentimentele pe alți oameni, deoarece refuză să-și asume responsabilitatea.

7. Te vor ignora doar pentru a te pedepsi. Ești în mijlocul unei discuții și dispar. Ies de pe internet și nu mai poți da de ei. Nu răspund la mesaje și telefoane.

8. Nu pot avea o conversație decentă pentru a rezolva problemele. Oamenii toxici nu se bazează pe logică și nu vor accepta niciodată un compromis. De ce? Pentru că nu îi interesează să rezolve problemele, indiferent cât de mult te-ai strădui să ajungi la o înțelegere cu aceștia. Așa că încearcă să îi excluzi pe cât de mult este posibil din viața ta.

Distribuie pe: