Autoritățile din Italia au închis mai multe școli și muzee, după ce o serie de 20 de cutremure s-au produs într-o singură noapte. Oamenii sunt panicați și se tem să nu se întâmple și la ei dezastrul din Turcia și Siria. Iată mai multe informații.

După Turcia, o altă țară e afectată de cutremure! E panică în Italia, unde mai multe școli și muzee au fost deja închise după ce 20 de seisme s-au produs într-o singură noapte

Cele 20 de cutremure s-au produs unul după altul într-o singură noapte în orașul Siena, undeva în sudul regiunii Toscana din Italia. Este un loc turistic, renumit în special pentru „Palio di Siena”, o cursă de cai ținută de două ori pe an, pe 2 iulie și pe 16 august, iar centrul istoric al orașului a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Chiar dacă au fost de mică intensitate, numărul mare i-a speriat pe localnici. Oamenii de acolo au început să se gândească la ce e mai rău, mai ales că au văzut și au urmărit la știri ce s-a întâmplat în Turcia și Siria, așa că, îngrijorate, autoritățile italiene au decis să închidă școlile, dar și muzeele din regiunea respectivă.

Primul cutremur s-a produs după ora 22.00 și a avut magnitudinea de 3,5 pe scara Richter. Apoi, au urmat de 19 replici cu magnitudini cuprinse între 2 și 2,8, potrivit firenzemeteo.it.

„Clădirile comunale fac obiectul unor verificări, dar în acest stadiu niciun pericol nu a fost detectat”, a anunțat Primăria din Siena, joi, într-un comunicat, și au precizat că autoritățile locale au în plan „să închidă, după școli, și bazele sportive, sălile de fitness și toate birourile comunale”.

Italia are și motive să se îngrijoreze, pentru că este expusă la riscul de seisme puternice în mare parte a teritoriului. În 2009, un cutremur produs în centrul țării a provocat peste 300 de decese în orașul L’Aquila și în regiunea înconjurătoare.

Distribuie pe: