Părintele Calistrat trece prin momente extrem de grele de când a apărut filmulețul în care lovea o femeie.

În urma discuțiilor de la conducere, a fost luată o decizie extrem de șocantă. Astfel, mai marii au ajuns la concluzia că acesta nu trebuie să mai profeseze pe durata cercetărilor.

Lovitură de grație pentru Calistrat

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, preotul Constantin Sturzu, a informat luni că părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. Cei de la conducerea BOR consideră ca această decizie este cea mai potrivită în aceasta situație.

Purtătorul de cuvânt speră că victimele, cei care au suferit din cauza celui care ar fi trebuit să fie un mijlocitor între ei si Dumnezeu, se vor vindeca după această decizie și se vor liniști pe toată durata postului.

„În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată.

Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a explicat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Decizia fost luată după ce preotul Calistrat a apărut într-o filmare în care lovea o femeie în curtea bisericii, unde erau de față mai mulți enoriași. Imaginile au șocat pe toată lumea și au fost făcute publice pentru a demonstra tuturor cine este preotul cu adevărat.

Nu este pentru prima dată când are probleme de acest gen și este acuzat de violență. În 1999, el a fost decăzut din treaptă după ce nu a ascultat de stareții la trei mănăstiri unde a slujit și chiar a fost acuzat că a ucis un cal.

sursa

Distribuie pe: