Marius Budai, ministrul Muncii, a facut un anunt important pentru milioane de pensionari din Romania.

Dupa informarea Comisiei Europene privind pensiile, reprezentantul Guvernului asigura ca majorarea pensiilor nu va fi afectata acum.

„Aceasta majorare de acum nu este afectata de acest procent”, a spus ministrul Muncii la Antena 3 CNN.

„Problema este pentru majorarile urmatoare si pentru rezolvarile inechitatilor.

Insa, raspunsul venit de la Comisia Europeana, la initiativa unei publicatii din Romania, a fost un raspuns care a fost scris in conformitate de functionari probabil de la Comisia Europeana, in conformitate cu PNRR actual.

Este un raspuns care nu include discutiile politice, discutiile politice de prim nivel cum le-am avut, de exemplu, eu, imputernicit de Marcel Ciolacu si de PSD, cu comisarul pentru munca”, a declarat Budai pentru sursa citata mai sus.

„Daca in conceptia unora, cetatenii, seniorii Romaniei trebuie sa fie mult mai saraci ca media Uniunii Europene, este doar parerea lor, si noi, PSD, vom lupta in continuare”, a mai spus ministrul.

Marcel Ciolacu, pozitie similara cu cea a ministrului Muncii

”Daca nu scoatem acel 9,4%, aceasta marire pe care o sa o avem la pensii din 1 ianuarie, si din punctul meu de vedere pensiile mici trebuie sa fie marite cu un procent mai mare de 15%, altfel nu putem crea un echilibru, atunci ar fi ultima marire.

Este foarte posibil ca intreaga Europa, acest procent se raporteaza la PIB, sa intre, Doamne fereste, intr-o recesiune. Atunci nu se mai mareste PIB, Doamne fereste se micsoreaza si nu te mai incadrezi in cei 9,4%. Deci pana cand? Pana in 2070. Ca sa vedeti cata minte au avut sa treci un procent pana in anul 2070”, a spus liderul PSD.

Distribuie pe: