Meteorologii au facut anuntul! Vremea se schimba radical, iar zilele urmatoare sunt asteptate ploi slabe sau burnita in majoritatea regiunilor. La munte se anunta lapovita si ninsori. In urmatoarele zile, frigul isi va spune cuvantul.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis un anunț pentru țara noastră de vreme rea. Un val polar lovește țara în curând.

Află care sunt temperaturile maxime care se vor înregistra, dar și ce zone ale țării sunt vizate.

Specialiștii ANM le dă vești bune celor care iubesc iarna. România va fi lovită de un val de aer polar, care va determina temperaturile să scadă drastic.
După perioade de temperaturi mult prea mari pentru această perioadă, se pare că iarna începe să își intre în drepturi, astfel că se vor înregistra temperaturi mult mai mici decât până acum.

Val de aer polar peste România

Temperaturile urmează să scadă dramatic în țara noastră.
Directorul ANM a făcut anunțul, în care a menționat când va începe valul, care sunt zonele vizate, dar și ce temperaturi maxime vor fi înregistrate în această perioadă.

Vremea se schimbă din această săptămână. Până acum, românii au fost obișnuiți cu temperaturi specifice primăverii, însă lucrurile se vor schimba, deoarece gradele din termometre nu vor urca mai mult de 15 grade Celsius.

„De luni vom avea un nou episod de răcire a vremii, unde așteptăm maxime doar de 10-15 grade și posibil ca în mare parte a săptămânii următoare să fie caracterizată de temperaturi normale sau chiar sub norma pentru partea de est a teritoriului”, a anunțat Florina Georgescu, director ANM.

Începând cu zilele acestea, temperaturile minime vor fi cuprinse între minus 3 și minus 4 grade în depresiunile intermontane, în timp ce pe litoral vor fi de 9 grade Celsius. Temperaturile maxime se vor situa între 10-15 grade Celsius.

Vremea în București

Capitala României nu scapă de valul rece ce se abate asupra țării. În București, temperaturile vor fi specifice celor din a doua jumătate a lunii noiembrie. Diminețile și nopțile vor și acoperite de ceață și de nebulozitate joasă. Temperaturile maxime vor fi între 12 și 14 grade Celsius, în timp ce cele minime vor și între 3 și 5 grade Celsius.

Marți, 15 noiembrie, se vor înregistra aceleași temperaturi specifice perioadei de sfârșit de toamnă, fără diferențe mari. Cerul va fi înnorat temporar, iar ploile slabe și restrânse își vor face apariția în regiunile de vest și nord-vest. Vântul va fi slab și moderat, iar prima parte a zilei va fi acoperită de ceață și nebulozitate joasă. Temperaturile maxime se vor situa în jurul a 11-15 grade Celsius, iar cele minime între 0 și 8 grade Celsius.

Distribuie pe: