Ministrul Muncii, Marius Budai a cerut ca pensiile sa fie platite mai repede, si nu pe data de 5 decembrie, avand in vedere ca ar putea fi modificat calendarul din cauza unor zile libere.

Mai exact, ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat ca este in analiza propunerea ca pensiile sa fie platite in intervalul 1 – 15 ale lunii, pentru ca pensionarii sa aiba bani inainte de sarbatori.

Incepand cu 30 noiembrie si pana pe 4 decembrie, bugetarii vor avea o minivacanta de cinci zile.

La fel ca in luna decembrie, la inceput de ianuarie vor fi doua zile libere pentru bugetari, iar pensiile vor fi virate in conturi dupa 3 ianuarie 2023.

Intrebat daca exista riscul ca in luna ianuarie pensiile sa fie platite cu intarziere, asa cum s-a mai intamplat in anii precedenti, ministrul Muncii Marius Budai a precizat:

„Nu ma feresc de cuvantul intarziere, dar nu este vorba despre o intarziere.

Dupa cum bine stiti se inchide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile si sunt facute platile aferente”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budai, potrivit romaniatv.net.

Budai a declarat ca pensiile romanilor vor creste de la 1 ianuarie 2023, dar spune ca acestea vor ajunge cu intarziere la inceput de an.

„Pentru ca in luna decembrie sa putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie si sa putem avea si actul normativ in baza caruia sa marim pensiile si sa tiparim cupoanele va trebui ca undeva la sfarsitul lunii noiembrie sau in decembrie sa avem actul normativ publicat in Monitorul Oficial si cu siguranta asa va fi”, a spus ministrul Muncii, Marius Budai.

„Nu ma feresc de cuvantul intarziere, dar nu este vorba despre o intarziere. Dupa cum bine stiti se inchide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile si sunt facute platile aferente”, a spus ministrul Muncii.

Distribuie pe: