Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat ca pensiile romanilor vor creste de la 1 ianuarie 2023. Reprezentantul Guvernului a spus ca majorarea se va face intr-o singura etapa pentru toata lumea.

„Va fi o majorare intr-o singura etapa de la 1 ianuarie”

„Pentru ca in luna decembrie sa putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie si sa putem avea si actul normativ in baza caruia sa marim pensiile si sa tiparim cupoanele va trebui ca undeva la sfarsitul lunii noiembrie sau in decembrie sa avem actul normativ publicat in Monitorul Oficial si cu siguranta asa va fi.

Nu va fi nicio majorare in doua etape, nu va fi impartita majorarea. Va fi o majorare intr-o singura etapa de la 1 ianuarie„, a declarat ministrul Muncii, Marius Budai, la Romania TV.

Unele pensii vor ajunge cu intarziere in ianuarie

Pentru unii pensionari, pensiile vor ajunge cu intarziere in ianuarie 2023. Ministrul Muncii a explicat caaceasta intarziere va avea loc deoarece primele zile ale anului sunt zile nelucratoare, potrivit Codului Muncii, iar primele plati se vor putea face incepand cu 3 ianuarie.

„Vor fi cateva zile la inceput de an cum a fost in fiecare an, in care cei care incasau pensiile in datele de 2, 3 sau 4 ianuarie vor primi sumele aferente pensiilor in zilele urmatoare. Este vorba doar despre o procedura bugetara„, a mai spus Marius Budai, pentru sursa citata mai sus.

Cu cat cresc pensiile de la 1 ianuarie

„In acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%”, a spus premierul Nicolae Ciuca.

Distribuie pe: