Parintele Calistrat, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei, a marturisit ca a avut o problema cu o femeie in curtea bisericii. Potrivit BZI, parintele Calistrat a fost implicat intr-un mic scandal.

Parintele Calistrat Chifan, aduce lamuriri asupra incidentului care a fost raspandit in mass-media.

„Mare problema nu s-a intamplat. Unu. Acolo este un cimitir intr-o coasta, unde mai vin enoriasi din afara si isi iau locul. Iar fetele astea, au 2-3 locuri, si cred ca au deviatii de comportament sau putina isterie. Pentru ca de cand au luat locurile de acolo, au inceput sa creeze un conflict printre credinciosii de la biserica. Si eu le-am spovedit de cateva ori, ca au mama moarta de Covid. Si s-au dus la un preot mai tanar, frumusel, dar cuminte… Si eu i-am zis sa aiba grija cu ele. Apoi el s-a dus la o manastire si a stat vreo saptamana acolo ca era racit, si s-au dus dupa el. L-au cautat si acasa, la mama lui.

Eu le-am interzis, in paraclis cat stau eu aici si spovedesc, voi nu mai aveti ce cauta aici. Eu le-am provocat la discutii, sa vorbim corect.

La un moment dat, au inceput sa agate femeile din biserica. Dar ce fel de femei? Femei care au o mai mare apropiere de preoti. Noi acolo unde spovedim, totul e transparent. Si le-am spus, aici nu mai intrati si atunci s-au luat de Haralambie. Apoi de Petrachim. Si parintele le-a spus sa nu mai filmeze, sa nu mai fotografieze. Si le-au luat la rand, pe o profesoara de matematica i-au stricat oglinda, o alteia i-a spus ca de ce pune aghiazma in sticluta… Dupa aia s-au luat de unul domn Bogdan care canta la strana…

Eu le-am zis, calugarii nu se insoara, nu fac copii, sa se duca, ca mai sunt barbati in oras.
Si au zis ca ma dau in judecata ca le-am stricat imaginea. Una a zis ca ma da in judecata, ca e magistrat din asta… Si apoi au inceput sa scoata oamenii din Biserica.

Mi-e jena de ele, ca sunt doua femei cu probleme de comportament… Dumnezeu sa le lumineze!

Aseara au scos o avocata din biserica de la Maslu, si i-au spus ‘Carpo, o sa stergem cu tine pe jos! Iar ai venit?’

Eu citeam moliftele sfantului Vasile si erau clar ca erau pregatite de isterie. Si eu le-am explicat cele 4 puncte conform legiii pe care ele le incalcau. Ca nu au voie sa filmeze, sa se ia de lume, sa jigneasca persoane. Si mi-au zis ‘Stii tu, gunoiule, legea!’

Si au inceput sa ma filmeze. Si am luat-o pe una si am impins-o. Si au iesit afara si mi-au spus ca ma blesteama.

Eu m-am dus in continuare la spovedit, si intre timp a venit agentul de politie, chemat tot de ele. Si oamenii care erau acolo au dat declaratii. Dar ele au mai facut scandal si in alta parte. Ca ele au reclamat ca nu e drept dealul in cimitir.

Eu am crezut ca e o chestie banala, nu stiam ca a ajuns si pe aici.
Nu vreau sa acuz pe nimeni, poate sa fie si un aranjament sau o simpla coincidenta.

Facem teatru in fata oamenilor si nu a mai calcat de atunci. Am 60 de ani, tu esti o mucoasa, nu sunt barbatul tau. Vii in ograda manastirii si tii autoritate tutelara de stapan. Dumnezeu sa o ierte si cei ce s-au uitat sa nu creada vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai pasnic om, dar ma scoti din papuci daca esti asa. Aseara si-a intrecut limita. Daca nu-mi punea piedica sora sa, nu reactionam nici eu. Sor-sa ma filma cu telefonul mobil si ea a incalcat toate regulile manastirii. Oamenii s-au bucurat si au zis ca dau toti declaratii.

Mai multa lume a avut tangente cu ele. Sunt usor deviante, sunt doua suflete nevinovate. Dar pana la ce limita poti rabda. Cand faci chestii obraznice, doresti sa spurci imaginea manastirii. Vii tu o maciuca nemaritata sa faci teatru in fata la cateva sute de oameni. Ce sa discut eu cu ea? Eu le-am zis doar sa nu filmeze. Ce e prea mult strica. Mai mult a fost fictiune”, a spus parintele Calistrat.

Distribuie pe: