Ruşine, minciuni, izolare, violenţă verbală şi fizică. Viaţa cu un soţ alcoolic e o tragedie zilnică. Nu există soluţii miraculoase, doar erori de evitat.

Să vezi cum soţul tău alcoolic vine pe şapte cărări şi ţipă la tine din senin nu e, cu siguranţă, ceea ce ai visat atunci când ai spus „Da”.

Totuşi, ai jurat să-i fii aproape la bine şi la rău, până ce… Ar fi prea simplu să intentezi divorţ şi poate că iubirea ce v-a unit te îndeamnă să faci ceva mai înainte.

Întâi de toate, ajută-te pe tine!

Cel mai înţelept lucru pe care îl poţi face pentru tine este să înţelegi că nu-l poţi ajuta dacă el nu vrea. Atâta vreme cât nu simte nevoia de a se opri, totul este în van.

Soţul tău ştie că alcoolul îi face rău, dar bea în continuare în virtutea unei necesităţi, cea care l-a şi îndemnat să se apuce de băut.

Să-i reaminteşti că trebuie să se oprească nu face decât să mărească presiunea contra căreia el se apără prin băutură. Trebuie să fii pregătită pentru momentul în care el va dori să fie ajutat să scape de alcool.

Fă rost de numărul de telefon al Asociaţiei Alcoolicii Anonimi. Sigur, nu vei merge acolo în locul lui, ci doar îl vei ajuta să devină principalul artizan al reabilitării sale.

Nu-i place să fie etichetat drept „alcoolic”

Fiecare caz de alcoolism este unul particular, pentru că are o cauză diferită. De aceea, dacă ai citit undeva sau îţi spun prietenii că trebuie să-l determini pe soţul tău să recunoască realitatea –că este alcoolic – nu o va face.

De asemenea, s-a dovedit că nici pititul sticlelor cu alcool de prin casă nu dă rezultate. Cine vrea să bea va căuta în altă parte.

Distribuie pe: