Romanii sunt puternic afectati de refuzul Austriei de a accepta aderarea Romaniei la Schengen si reactioneaza dur, boicotand sau anuntandu-si intentia de a boicota companiile austriece.

Promisiunea unui roman in scandalul Schengen: „Nu voi mai prelungi niciun contract cu firmele cu actionar austriac”

Voicu Vuscan, om de afaceri roman, administratorul companiei Elit SRL Cugir, Alba, unul dintre cei mai mari producatori de mezeluri din Romania, anunta inainte de votul Austriei ca nu va mai prelungi niciun contract cu nicio firma cu actionariat austriac, daca tara se opune aderarii Romaniei la Schengen.

„Daca se intampla ceea ce toata lumea prefigureaza, dupa ziua de astazi, nu imi va fi dor de Viena, de ski in Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski. Am fost buni 30 de ani sa platim dobanzi bancilor austriece, sa le dam pe nimic petrol, gaze si paduri, sa cheltuim la Parndorf si ski in Austria. De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu actionariat austriac. Poate aceasta palma, pe care o luam azi, va reusi sa ne trezeasca, si sa nu mai fim acel popor de tampiti, despre care vorbea Petre Tutea. In Schengen sau in afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu conteaza prea mult, nu ne schimba viata in niciun fel, dar daca ne simtim mandri ca suntem romani, este momentul sa intoarcem foaia, si sa lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem”a transmis omul de afaceri din Alba.

Emil Boc vrea boicotarea afacerilor austriece: „Austria este Rusia Uniunii Europene”

„Am pierdut o batalie, dar nu si razboiul. Exista o stare de suparare si frustrare, dar intodeauna gasesti putere sa mergi mai departe cand istoria e de partea ta. Austria a facut un mare act de nedreptate Romaniei. Ne trebuie calm, inteligenta, diplomatie si pana la urma vom rezolva. Sfidam interesele Austriei. Daca ma duc sa-mi cumpar benzina, aleg de unde sa-mi cumpar ca am mai multe oportunitati. Avem o optiuni unde sa ne depune banii, unde sa ne petrecem vacantele, weekendurile, avem optiunea sa jucam inteligent”, a spus primarul privind un boicot al companiilor austriece din Romania.

Universitatea Craiova a anuntat un boicot total

Universitatea Craiova a anuntat un boicot total al companiilor austriece partenere. Gruparea din Banie a postat un comunicat oficial pe pagina sa de Facebook.

„In urma atitudinii revoltatoare a Republicii Austria, de a bloca accesul Romaniei la Spatiul Schengen, Universitatea Craiova, fidela principiilor inradacinate in ADN-ul sau, a luat decizia de a sanctiona companiile austriece partenere cu un boicot total.

Incepand din aceasta luna, clubul isi va muta conturile de la banca cu actionariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil si consumabile a parcului auto al Stiintei nu se va mai realiza in statiile OMW-Petrom. Totodata, incepand de anul viitor, traditionalul cantonament de vara al leilor nu se va mai face in vreo statiune montana din Austria, ci intr-o alta tara europeana care are conditii de pregatire similare”, este mesajul celor de la Universitatea Craiova.

Aradeanul Dimitrie Musca, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul tarii, care este si unul dintre cei mai importanti fermieri din tara, a declarat, pentru Agerpres, ca, imediat ce

Austria a votat impotriva aderarii Romaniei, a dispus angajatilor firmelor sale sa inchida conturile la bancile austriece, iar pe viitor nu va mai cumpara motorina de provenienta austriaca pentru campaniile agricole, in conditiile in care foloseste anual pana la 1.500 de tone de motorina.

“Am dispus inchiderea conturilor la bancile austriece pentru firmele mele din Curtici si Olari, iar procedurile sunt deja in curs. Eu cred ca romanii trebuie sa fie acum uniti si sa faca la fel. Nu vreau sa mai lucrez in veci cu bancile austriece. In plus, nu mai cumpar motorina de la companiile austriece (OMV – n. red.). Eu folosesc anual, pentru a lucra cele 7.600 de hectare de terenuri agricole, intre 1.000 si 1.500 de tone de motorina”, a spus Dimitrie Musca.

„Relatia cu aceasta banca este definitiv incheiata”.

Firma Reiser a reziliat contractele cu Raiffesein, BCR si Petrom

Firma Reiser cu sediul in Barlad, Vaslui, si-a inchis conturile la doua banci cu capital austriac, Raiffesein Bank si BCR, precum si contul de la Petrom, ca reactie la votul Austriei impotriva intrarii Romaniei in Schengen, a anuntat managerul firmei Daniel Buzamat. Firma se ocupa de proiectarea, executia si intretinerea de drumuri si poduri.

„Consiliul de Administratie al SC Reiser impreuna cu mine am decis sa inchidem conturile pe care le avem la doua banci cu capital austriac, dar si contul de la Petrom , acestea fiind mijloacele la indemana sa protestam in legatura cu votul negativ dat Romaniei”, a declarat Daniel Buzamat, managerul Reiser SA.

Distribuie pe: