Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni in estul Turciei, in provincia Malatya, a anuntat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), informeaza Agerpres.

Cel putin o persoana a murit si alte 69 au fost ranite in urma cutremurului din Malatya, a anuntat seful agentiei turce pentru gestionarea dezastrelor (AFAD), Yunus Sezer. Acesta a adaugat ca mai multe echipe de salvare au fost trimise catre cinci cladiri care s-au prabusit.

Cutremurul a avut loc la o adancime de 8 km, potrivit EMSC care a anuntat initial o adancime de 10 km. EMSC a revizuit in scadere magnitudinea cutremului, de la 5,5 grade. Cel putin o persoana a murit si alte 69 au fost ranite au anuntat autoritatile turce. Mai multe cladiri care ar fi fost afectate de seismele anterioare s-ar fi prabusit, informeaza CNN Turk, care il citeaza pe primarul din Yesilyurt, Mehmet Çinar.

„Am primit informatii despre 5 cladiri, evaluam si sesizarile primite de call center-ul nostru. Am primit informatii ca mai multe cladiri s-au prabusit in regiunea Battalgazi”, a spus acesta.

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI INCDFP TRANSMITE:

In ziua de 27 Februarie 2023, la ora 11:04:51 (ora locala a Romaniei), s-a produs in EASTERN TURKEY un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adancimea de 8km.
Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 16km S de Malatya, 48km N de Adiyaman, 97km SV de Elazig, 103km NV de Siverek, 123km N de Sanliurfa, 137km NE de Kahramanmaras, 149km NE de Gaziantep, 169km NV de Viransehir, 172km V de Diyarbakir, 203km SE de Sivas

Seismul de luni s-a produs la trei saptamani dupa cutremurul devastator produs in sudul Turciei si soldat cu peste 50.000 de morti in aceasta tara si in Siria vecina.

Distribuie pe: